Naše kamarádka a samoživitelka Gabriela pečuje o dvě děti s poruchou autistického spektra. Dcera Beátka je nyní 15.-letá slečna s atypickým autismem, která je velice šikovná na kreativní tvorbu malování a velice ráda se věnuje pečení, vaření a cukrařině s dopomocí, navštěvuje běžnou základní školu s asistentem. Syn Matyáš disponuje Asperger syndromem a jeho specifiky, nadměrnou úzkostí a řešením globálních problémů, které jako jedinec neovlivní.  Obě děti p.Gabriela vychovává sama, bez otce /jsou rozvedení a otec po zdravotní nehodě nedisponuje financemi.

Pro mámu samoživitelku bylo jedno období velice náročné, neboť onemocněla genetickým onkologickým onemocněním, které mají v rodině. A člověk nikdy neví, kdy se situace může opakovat. Rodině velice rádi pomáháme pátým rokem, nejen s doprovodem na vícedenní pobyty, jednodenní výlety a jejich většinovou úhradou,  zajistili jsme Matymu tablet k distanční výuce, Beátce s pomocí sbírky postel. Děti jsou aktivními členy sdružení, které se účastní vánoční a velikonočních setkání, jsou pravidelně obdarovány sladkými motivacemi od dlouhodobých dárců. Obě děti se zúčastnily historického fotografování v Ateliéru Hukvaldy, zážitkového workshopu v Uaxu v Bernaticích, kde si vyzkoušeli vtipné postavičky  p.Radka Leskovjana vytvořit vodovými barvami na bavlněném tričku. Nyní v době pandemie podporujeme rodiny zásobením roušek, desinfekce a zdravotních pomůcek.

Beátka, Matyáš a jejich pečující máma Gabriela jsou důležitou součástí našeho sdružení od založení organizace z roku 2016