Čaromájový pobyt v Podlesíčku s Jonášovým spolkem, z.s.

Datum: 02. 05. 2018

Ozdravně – terapeutický pobyt s tématickým programem „Čaromájový pobyt“ v Podlesíčku !

V Podlesíčku v Pohádkové vesničce na Vysočině se děti a rodiče z Jonášova spolku z.s – Hlučín, který pomáhá lidem, jež pečují o osoby s poruchou autistického spektra, o osoby s mentálním postižením a smyslovým postižením, zúčastnili terapeutického pobytu.

Užili jsme si společně krásné slunečné dny a hlavně program v Pohádkové vesničce díky skvělým animátorům – čarodějnicím, pohádkovým postavičkám, děti rovněž absolvovaly turistické pochody, relaxovaly v bazénu, všichni jsme se zúčastnili  čaromájové kreativní dílničky s lektory Pohádkové vesničky.

Důležitou součástí pobytu pro pečující osoby byla podpůrná rodičovská skupina s Mgr.Ferancovou – speciální pedagožkou a mámou dvou dětí s PAS.

Podpůrná rodičovská skupina je příležitost, kdy se můžeme my, pečující rodiny sejít s dalšími rodinami, které sdílejí obdobné strasti a radosti, mají podobné obavy, starosti, otázky, ale možná i jiné zkušenosti.
 Je to čas, který mohou pečující věnovat sobě, odpočinout si, zasmát se, relaxovat a vyslechnout si příběhy i jiných rodin a zároveň se podělit o ten svůj.
Pečující získají zajímavé informace.

Velice děkujeme štědrým dárcům a podporovatelům Jonášova spolku z.s.,
bez nichž bychom nemohli realizovat terapeutický pobyt v Podlesíčku na Vysočině 2018.
VELKÉ DÍKY ŽIVOT DĚTEM o.p.s. paní ředitelce Strnadové a paní Kovářové.
VÁŽÍME SI VAŠÍ VELKORYSÉ POMOCI !!!

PEČUJÍCÍ RODIČE REAGUJÍ NA POBYT :
Jako rodiče pečující o dítě s Aspergerovým syndromem jsme se zúčastnili pobytu v Pohádkové vesničce na Vysočině.
Zážitky, které jsme tam zažili, nám už zůstanou na celý život.
Bylo to něco  neskutečně nádherného, plno super zážitků a nových poznatků. Náš syn po návratu domů pořád říká, že se tam chce vrátit, že se mu ten pobyt moc líbil.
Hlavně poznal jiné děti – kamarády,  jako je on sám. Má problém si najít kamarády, vlastně žádné zatím nemá. Trpí Aspergerovým syndromem. Žil si tam po celou tu dobu svůj spokojený život.
Nikdo,  kdo to nezažil,  nepochopí,  jaké to pro nás bylo. Žádné upozorňování na to, že náš syn je jiný, má své specifické potřeby, ale je náš, není o to horší.
Moc děkujeme Život dětem o.p.s. a dobrovolnické neziskové organizaci Jonášův spolek, z.s. za možnost se zúčastnit !
Jste skvělí,  za to co děláte pro pečující osoby a jejich zdravotně postižené děti.
Margaret, Tomáš a Patrick Michopulos
 Vážená paní Konečná, vážený pane Konečný,
dovolte mi, abych za celou svou rodinu touto cestou z celého srdce poděkovala vám, organizátorům Jonášova spolku, z.s. a organizaci Život dětem o.p.s. za  podporu,
abychom mohli prožít velice příjemný Čaromájový pobyt, který se konal v prosluněných dnech 27.4.-1.5.2018 v hotelu Podlesí.
Krásné a čisté ubytování, chutná strava, milý a ochotný personál  – to bylo jedno z prvních nadšení pro nás všechny!
Děti s PAS si dny užívaly s programem v Pohádkové vesničce s pohádkovými bytostmi, který opravdu neměl chybu a všem se moc líbil, vydali svou energii při plavání v bazénu, zúčastňovali se výletů po okolí, své dovednosti si vyzkoušeli v čarodějnické dílničce a v soutěžích bouwlingu, která byla odměněna sladkou tečkou pro děti v podobě zmrzlinových pohárů. Užili si tanečního dovádění na večerním karnevalu a v neposlední řadě se všichni sešli na  Pálení čarodějnic s opékáním buřtů. Celý večer byl pak zakončen nádhernou ohnivou show souborem Vyděděnci. Konečným překvapením na závěr  pobytu pak byl chutný marcipánový dort ozdobený pohádkovými postavičkami, který dětem ke stolu přinesla samotná čarodějka Kanimůra, a její pohádkoví kamarádi obdarovávali naše ratolesti ručně vyráběnými loutkami. Ne jednomu dítku tyto dárečky vykouzlily úsměv na rtech a jiskřičky radosti v očích. Rodiče si odpočinuli a nabrali síly do dalších dní u posezení s Mgr. Gabrielou Ferancovou, která neúnavně odpovídala na otázky rodičů ohledně školních problémů a byla tak pro pobyt velkým přínosem.
A co říci závěrem?
Snad jen to, že bych ještě jednou chtěla vyjádřit poděkování  všem, kteří se na přípravě tohoto projektu podíleli. Byli jsme velice spokojeni a nechtělo se nám loučit ani odjíždět.

Doufám, že tento pobyt  nebyl tím posledním a že se ještě někdy uvidíme !

Šantová Hana s rod.

Ráda bych vyjádřila poděkování z celého srdce všem Vám, díky kterým jsme mohli prožít těch několik úžasných dnů v Podlesíčku na Vysočině.
Přemýšlela jsem, co vyzdvihnout, neboť vše bylo perfektní. Velmi oceňujeme příjemné a přátelské prostředí, širokou škálu zábavných aktivit, ze kterých si zatím každé z našich speciálních děti dokázalo vybrat.
Pro nás rodiče prostředí, ve kterém si přijdou na své rodiny preferující klid, pro naše jinaké děti adekvátní program a ošetřenou psychickou pohodu.
Místo,ve kterém se obava z nevyzpytatelného chování a negativních reakcí okolí snižuje na minimum. To je to, co považuji při těchto akcích za jeden z největších přínosů!
Že si člověk nepřipadá vyčleněn. Ale může na čas vypnout a nemít obavy z toho, jak se budou naše nestandardní děti projevovat. Na tomto místě jsme byli všichni mezi svými.
Děkujeme za to, že jsme s Vaší velkorysou pomocí mohli prožít tyto skvělé chvíle.
Za rodinu Ferancových Gabka, Beáta, Matyáš

Rychlá odpověď