Farmářský den na Jarošově statku č.2

Datum: 11. 09. 2018

Farmářský den II. 9.9.2018 v neděli na Jarošově statku -příroda kolem nás, o.p.s. Studénka,

byl opět vydařený. Program začal ve 14:00 a končil něco málo po 18. hodině. Všechny zúčastněné vřele uvítali zástupci Jonášova spolku, z.s. Silvie a Marcel Koneční a ředitelka Ing.Sabina Poukarová neziskové organizace Jarošův statek -Příroda kolem nás, o.p.s Studénka.

Po uvítání se děti rozprchly do různých stanovišť, kde na ně čekaly aktivity jako mazlení s králíky a jejich následné venčení, které zahrnovalo i překážkovou zónu, kde děti testovaly obratnost malých savců. Další z aktivit byla procházka s kozami a nebo úklid koňských stájí. V případě zájmu se mohli aktivit zúčastnit i rodiče nebo usednout k pohoštění s ostatními, aby prodiskutovali nejnovější události a informace kolem autismu. Po skončení programu Jarošova statku a asistentů, děti a jejich rodiče usedli k táboráku, aby si mohli opéct tradiční špekáčky. Všichni si opékání náramně užívali, ale především atmosféra a krásné počasí vybízelo k příjemnému prožití odpoledne pečujících a jejich dětí se zdravotním handicapem. Jakmile byli všichni nasyceni, táborák a okolí jsme společnými silami uklidili a v přátelském duchu se rozloučili. Takový byl letošní farmářský den, moc jsme si ho užili a budeme se těšit na příští společnou akci! 💙

Fotoreport: