Alimenty na postižené dítě

Datum: 30. 01. 2020

Alimenty na postižené dítě

Na postižené dítě můžete platit do konce života.
„Pokud vaše dítě není schopné se samo živit, nezaniká vaše vyživovací povinnost dosažením zletilosti. Platit na své dítě musíte i v případě, že mu byl přiznán invalidní důchod.
Ústavní soud o tom rozhodl svým nálezem spis. zn. I. ÚS 1996/12 v případě zdravotně postižené třicetileté ženy, která se prostřednictvím své matky domáhala zvýšení výživného od otce. Důvodem byl nedostatek příjmů, které nepokrývaly životní náklady nesvéprávné ženy, jež vyžaduje celodenní péči. Oprávněná žije ve společné domácnosti se svou matkou, která je její opatrovnicí. Ta z důchodu a příspěvku na péči hradí náklady na domácnost, potřeby dcery a služby ve stacionáři.“

Více se dočtete zde: https://www.mesec.cz/clanky/na-postizene-dite-muzete-platit-alimenty-do-konce-zivota/?utm_source=facebook&utm_medium=soc-button&utm_campaign=na-postizene-dite-muzete-platit-alimenty-do-konce-zivota&fbclid=IwAR3V4DepoyY55d8hBOEHqz2-lD2MTBx41AdxKok9rBGLBqQU-xlVSioRC2E

• FETTER, Richard W.. Na postižené dítě můžete platit alimenty do konce života [online]. 17. 12. 2013 [cit. 30.1.2020]. Dostupný na WWW: https://www.mesec.cz/clanky/na-postizene-dite-muzete-platit-alimenty-do-konce-zivota/?utm_source=facebook&utm_medium=soc-button&utm_campaign=na-postizene-dite-muzete-platit-alimenty-do-konce-zivota&fbclid=IwAR3V4DepoyY55d8hBOEHqz2-lD2MTBx41AdxKok9rBGLBqQU-xlVSioRC2E
Tags: