Zavřít

Našemu Voloďkovi pomáhá zátěžová deka

Datum: 10. 02. 2021

Voloďa, říkejme „VOVA“  je mladý plnoletý muž, který trpí těžkou formou autismu,  mentální retardací, je nonverbální, bohužel  také vykazuje autoagresi vůči sobě  i agresi vůči své mámě.  Žije v domácnosti se svou mámou Olgou -samoživitelkou s onkologickým zatížením a sestrou Táňou, která studuje vysokou školu. Máma pochází z ruské vesnice za Moskvou. Nyní v době „covidové“ jsme rodině zajistili zátěžovou přikrývku “ zdravotní pomůcku „,  která pomáhá zmírnit jeho úzkostné a tenzní stavy,  pomáhá vytvářet pocit jistoty, zklidnění, objevení hranic vlastního těla i zlepšení koncentrace. Vovu vozíme sociálním svozem na výlety a do přírody, což je jedna z aktivit, které mu prospívají a uvolňují jeho přetlak, nervozitu. Spolu jsme navštívili Pustevny v Beskydech, Prašivou, v létě pobyt v Safari Zoo Dvůr Králové.

Vova je plnohodnotným členem naší dobrovolnické organizace „Jonášův spolek“ a i nadále jej budeme podporovat.

Silvie