Příběh o retardovaných dětech

Datum: 09. 12. 2018

Příběh o retardovaných dětech,

„prohlubuje příkopy mezi rodiči dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, učiteli v běžných školách, speciálními pedagogy, občanskou společností a státními institucemi. Je to promarněná příležitost.

„To nemůžete myslet vážně, když říkáte, že Donald Trump je schopným politikem,“ reagovala jedna z účastnic letošní pražské přednášky historika Timothy Snydera na FF UK. Historik Snyder odvětil tím, že i když s hlavou státu USA nesouhlasíme, neměli bychom mu upírat schopnosti, které má. Tedy umět skvěle komunikovat na Twitteru nebo být zábavným řečníkem pro určité publikum. I to je totiž součást politiky.

V zásadě stejně můžeme reagovat na nedávný rozhovor Jiřího Pilaře pro DVTV na téma inkluzivního vzdělávání. Nejdříve se vám chce vyjmenovat celou řadu faktů, čísel a konkrétních zkušeností, které ukáží, co vše je na vyřčeném špatně. Ale pojďme se na to podívat jinak. Jeho rozhovor je velmi schopně vystavěným „příběhem o retardovaných dětech“ a v úrovni demagogie a překrucování si pan Pilař nezadá s mistry toho umění, jakými jsou již zmíněný prezident USA, Václav Klaus mladší nebo třeba Jiří Ovčáček.“

Odkaz na celý článek: http://a2larm.cz/2018/12/pribeh-o-retardovanych-detech/