Příměstský indiánský tábor

„Haló kamaráde,

Máš rád hrdinské příběhy, rozmanité hry, přírodu a jsi rád mezi kamarády? Pak je tu pro Tebe příměstský tábor v Hlučíně – Bobrovníkách. Každý den Tě čekají hry, úkoly a zkoušky, které budou vyžadovat nejrůznější dovednosti a odvahu. Jestli máš tedy chuť a kuráž, vydej se s námi po stopách legendárního náčelníka Irokézů Hiawathy.“

Těmito slovy zněla pozvánka na tábor, kterého se zúčastnily děti a jejich kamarádi v prostorách ZŠ Bobrovníky příměstského tábora, ve dnech od 10. do 14.7.2017.

Tábor se odehrával v indiánském duchu dle Irokézského náčelníka „Hiawathy“.

Táborníci denně plnili nejrůznější zkoušky a pilovali své dovednosti. Mezi tyto dovednosti můžeme zařadit například: osvojení stopařských technik, hod oštěpem či střelbu z luku. Samozřejmě k vidění byly i tradiční indiánské oděvy a lesem se rozléhaly i domorodé písně, předávané již po generace. Všechny děti si tábor pochvalovaly a skvěle se bavily, o tom svědčí i fotografie.

Závěrem bychom chtěli sdělit, že k hladkému průběhu celého tábora značně přispěla osobní asistentka Ing. Barbora Růžičková k chlapci s atypickým autismem.

A koordinátor tábora a pedagog ZŠ Bobrovníky Mgr. Emil Morav.

Velice děkujeme Radě města Hlučín, za dotaci z rozpočtu města Hlučín, díky které jsme pro účastníky tábora uhradili trika s indiánským motivem . Viz. foto.