Přispění Patronů na děti Jonášova spolku, z.s.

Datum: 20. 01. 2020

Přispění Patronů na děti Jonášova spolku, z.s.

Matyášek je chlapec s poruchou autistického spektra známou jako Aspergerův syndrom. Vychovává ho maminka samoživitelka, která je bohužel nemocná. Pro svého syna dělá vše, co je v jejích silách, často je ale unavená a na pokraji svých sil. Matyášek momentálně potřebuje posílit sociální začlenění, funkční komunikaci a představivost. Proto by bylo vhodné, kdyby odjel ve společnosti dalších dětí na ozdravně terapeutický pobyt k moři, kde se bude s pomocí asistenta věnovat nalezení své odpočinkové zóny, prevenci obsedantně kompulzivní poruchy a rozvoji komunikace. Vhodnými speciálně pedagogickými postupy se pod dohledem odborníků bude snažit eliminovat specifika chování, která mu brání v sociálním začlenění. A protože maminka na tento pobyt nemá dostatek peněz, obrací se s mojí podporou na Patrona dětí. Věřím, že společně se nám podaří potřebnou částku vybrat.

Dalším dítětem je Verunka. Na tu právě ještě výběr peněz probíhá a potrvá ještě další dva měsíce!

Odkaz na sbírku – https://patrondeti.cz/pribeh/ozdravne-terapeuticky-pobyt-pro-autistku-vercu

Verunka je čtrnáctiletá dcerka starších rodičů. Trpí autismem, nezvládá sociální interakci, komunikaci a postrádá schopnost začlenit se do standardní společnosti. Využívá však volnočasových aktivit Jonášova spolku (který pomáhá lidem, jež pečují o osoby s postižením) jako jsou například různé jednodenní výlety, cvičení apod. Náš spolek také pořádá ozdravně-terapeutické pobyty u moře, kam bychom letos Verču rádi vzali s sebou. Pobyt u moře Verče pomůže po psychické stránce a slaná voda přispěje ke zlepšení jejího atopického ekzému. Protože ale rodiče nemají na tento pobyt dostatek peněz, prosí vás o pomoc.

Komentář jednoho z rodičů Verunky:

„Milá Silvi, Marceli.

Dovolte mi, abych vám touto cestou moc poděkovala za to co, co jste pro nás a naší Verunku doposud udělali a nadále děláte. Díky tomuto všemu může být Verunka zase o něco šťastnější. Velice si toho vážíme, protože víme, že to“vše“ není vůbec jednoduché. Je to na úkor velké spoustě času, obětavosti, píle a lásky k dětem.
 Je nám velkou ctí, že můžeme být součástí vašeho spolku, vzdělávat se, potkávat se tím s příjemnými lidmi a jejich dětmi, že vás můžeme mít v našem životě. Ještě jednou srdečné díky.
Za rodinu Šantovou –  maminka Hanka“
Tags: , ,