Zavřít

Rodina Martynkova z Třinecka s námi pluje od začátku roku 2016 naší charitativní činnosti

Datum: 16. 02. 2021

Máma Olga se věnuje svým chlapcům celý svůj život, neboť oba trpí poruchou autistického spektra, každý jinými specifiky. V rodině pracuje pouze otec Pavel.

Plnoletý Tomáš disponuje nízkofunkčním autismem s mentální retardací, vývojovou poruchou mozku. Navštěvuje speciální školství a potřebuje celoživotní péči a dopomoc ve všech oblastech života. Tomáškovi jsme zajistili edukační pomůcku tablet Ipad, která mu pomáhá vyjádřit své potřeby, emoce, přání., zejména informace o počasí / mraky, slunečno, deštivo,  předpovědi, které má velice rád a navozují Tomáškovi příjemný pocit bezpečí a radosti/.

Druhým synem je David, který sice dochází do běžného proudu školství s asistentem pedagoga, ale i on potřebuje specifickou péči, která vychází z jeho diagnozy autismus- Asperger syndrom. Rodina se účastní vícedenních pobytů v Podlesíčku, v Beskydech, jednodenních aktivit se zvířátky na statku, vánočních a velikonočních nadílek. Jsou důležitou součástí naší organizace.

Silvie