Zavřít

Schválení klíčových zákonů

Datum: 28. 03. 2020

Schválení klíčových zákonů

Senátor, Herbert Pavera, informoval o klíčových zákonech a změnách, které s jejich schválením přišly. Ty se týkají hned několika témat, ale my Vám zde budeme citovat pouze dvě, a to změny týkající se ošetřovného a živnostníků.

🛌 OŠETŘOVNÉ – bylo rozšířeno pro rodiče dětí do 13 let po celou dobu zavření škol. Zatím bylo zachováno 60 % vyměřovacího denního základu. Nově také bude vypláceno za péči o nezaopatřené děti s postižením nejméně v prvním stupni, které nyní nemohou navštěvovat školu a také těm, kteří se doma starají o své postižené příbuzné členy rodiny po uzavření stacionářů a jiných sociálních služeb. Ošetřovné bude vypláceno i živnostníkům z programu, který připraví ministerstvo průmyslu. A bude možnost se doma i prostřídat.

👨🏻‍🔧 ZÁLOHY PRO ŽIVNOSTNÍKY – bylo schváleno „odpuštění“ minimálních záloh na sociální i zdravotní pojištění po dobu 6 měsíců, tedy od března až do srpna. Pokud jste už zálohy v březnu zaplatili, započítají se vám za září. Pokud platíte více než je minimum, můžete vše doplatit až v rámci ročního vyúčtování v roce 2021.“

Více zde: https://www.facebook.com/HerbertPavera/photos/a.1494149760799857/2573790372835785/?type=3&theater

Tags: ,