Škola a otec odmítají synovu diagnózu

Datum: 22. 12. 2018

Škola a otec odmítají synovu diagnózu,

„Učitelka je bůh a pravidla jsou vším

Přišel čas chodit do školky. Několik prvních měsíců jej ze mě učitelka sundávala násilím. Tvrdila, že to nic není a zvykne si. Největší paradox byl, že syn do školky kvaltoval, bez problémů se nechal přezout a svléct. Amok přišel ve chvíli, kdy dostal pusu. Jakmile mi ho učitelky urvaly a zavřely dveře, bylo ticho. Ptala jsem se učitelky a ta říkala, že si vždy sedne na koberec, chvilku obhlíží terén a pak si jde pro stavebnici a staví a staví, nikoho nepotřebuje. Nakonec si zvykl a amoky přestaly. Zpětně si uvědomuji, že jsem byla matka Herodes, ale vůbec mi to nedocházelo. Poslední rok školky nová třída a scény nanovo. To konečně zničehonic začal hezky mluvit. Logopedie, kterou nám učitelka pořád doporučovala, najednou nebyla potřeba. S Kubíkem mám ovšem také veselé historky. Když se nedařilo vysvětlit mu, že zdravíme jen známé lidi, poměrně dlouho chodil a úplně na každého volal tím svým hlubokým hlasem „ahooooj“. Přechod do školy nebyl problém, protože tam už chodila starší sestra a do stejné ZŠ šel i jediný kamarád ze školky. Učitelka se stala bohem a třídní pravidla…“

Zbytek článku zde: https://bit.ly/2GyycRS