Zavřít

Datum: 21. 05. 2020

Sociálně právní workshop s Mgr.Pešlovou

Vážené dámy a pánové,

realizuje se náhradní termín sociálně – právního workshopu s právničkou z Brna, s Mgr. Radkou Pešlovou, www.socialniradce.cz.
Dne 5.9.2020 v sobotu, v Ostravě – Porubě, v naších nových prostorech setkávání pro pečující a děti se zdravotním handicapem, a to v Komunitním centru Všichni spolu
od 9.hod.-15.hod.
Platba 350 Kč/osoba zůstává stejná, na účet spolku pouze bezhotovostně.
Č. účtu. 2301121921/2010. Případně pro nové zájemce.
Kapacita je 25.osob.
Noví zájemci se mohou hlásit na info@spolekjonas.cz.
Tým Jonášův spolek, z.s.

Témata :
Jak zajistit pečujícímu ideálně vysoký důchod (v rámci možností) • jak se započítává péče do starobního důchodu, pokud pečující jen pečuje? • z čeho se důchod počítá, pokud pečující jen pečoval, ale nikdy nepracoval? • jak se započítává péče do starobního důchodu, pokud u ní pečující pracoval? • jaké varianty výpočtu důchodu jsou a jak zvolit tu nejvhodnější? • jaké chyby se při nároku na starobní důchod mohou objevit, a jak jim předejít? • jaké doklady si musí pečující zajistit, a kdy je má dát úřadu? • lze zpětně vyřešit průšvihy (např. chybějící doba pojištění, zmizelý zaměstnavatel, péče o postiženého, který nebyl uznán postiženým /např. dítě mezi 4-7 rokem věku, když byl prodloužený rodičovský příspěvek) • a další dotazy, které k výpočtu důchodu vzniknou

Tags: ,