Zavřít

Významně jsme podpořili a zajistili edukační pomůcku samoživitelce mámě, která pečuje o dítě s poruchou autistického spektra

Datum: 16. 02. 2021

Pečující samoživitelka Andrea žije se synem Tobiášem s PAS /autismus /, a synem Matyášem bez manžela.

Rodina procházela vždy náročným socioekonomickým obdobím, tudíž jsme zajistili pro syna Tobiáše Ipad /edukační pomůcku/  v hodnotě

14 990 Kč, kterou využívá k výuce s paní asistentkou. Nyní v době pandemie při distanční výuce.

Máma Andrea měla možnost na naších opakovaných workshopech se sociálně právní tématikou poznat a kontaktovat paní Mgr.Pešlovou z Brna, www.socialniradce.cz,  která ji velice pomohla zajistit příspěvek na péči pro syna s poruchou autistického spektra, s vývojovou dysfázií a specifickými znaky chování. Řada osob s autismem postrádá sociální interakci, vhodnou komunikaci a představivost. Rodině jsme pomohli a dotovali vícedenní pobyty v Pohádkové vesničce na Vysočině, kde byli dopraveni naším sociálním svozem, neboť nevlastní auto. Ze svých vlastních zdravotních důvodů maminka nedisponuje řidičským průkazem.