Jsme rádi, že jsme mohli navštívit zážitkový workshop v UAXu v Bernarticích, kde si další skupina s asistenty a dobrovolníky mohla vyzkoušet tisk vodovými barvami na kvalitní bavlněné trika. Děti i dospělí si mohli vybrat piktogramy a vtipné “ hlášky moravského nářečí “ p. Radka Leskovjana.  Poté nás čekal v Libhošti u Nového Jičína další zážitkový workshop s včelkami a jejich produkty, zejména vyprávěním nadšeného pana Klinkovského, srdečného včelaře. Naše děti s PAS, doprovází koordinátor a spoluzakladatel,  řidič sociálního svozu Marcel Konečný a asistenti.

Cituji :

Jsme malé rodinné včelařství. Bydlíme v obci Libhošť nedaleko Nového Jičína a v Ostravě-Hrabůvce. Včelaření provozujeme pro potěšení své a svých blízkých, včelaříme ze záliby. Civilním povoláním jsme učitelka ZŠ a elektronik průmyslové automatizace. V současné době máme na našich včelnicích 50 včelstev. Nabízíme prodej medu u babičky Ostravě a u nás v Libhošti. Chováme včely mírné a zdravé. Včelaříme v tradičních úlech, které si sami vyrábíme. Po medobraní míváme MED květový jarní, pastový, lipový, medovicový z lesa či vícedruhový.

Zde odkaz : http://medostrava.cz/

Děkujeme .Silvie Konečná / předsedkyně

Zážitkové workshopy vždy potěší….malé i velké klienty našeho spolku podporující osoby s autismem